Biomassaketel

Gas wordt steeds duurder, schaarser en is slecht voor het milieu. Genoeg redenen om eens de duurzame alternatieven voor het verwarmen van huis of bedrijfspand te bekijken. Dat is niet alleen veel beter voor het milieu, maar kan ook flink wat besparing op de energiekosten opleveren. Er zijn veel mogelijkheden om biomassa, zoals bijvoorbeeld hout, te gebruiken voor de centrale verwarming. Een heel populaire biomassaketel is de pelletketel, die zonder moeite en onderhoud, op hout, uw hele huis verwarmt.

Pellets in de biomassaketel

Een duurzame warmteoplossing is altijd een goed idee, voor de portemonnee én voor het milieu. Maar wat is nu de beste keuze? Een pelletketel is een populaire biomassaketel, die zonder moeite alle functies van een reguliere CV-ketel overneemt. Daarvoor wordt de techniek aangewend die ook in de iets bekendere pelletkachel plaatsvindt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de warmte die vrijkomt bij de verbranding van houtpellets.

Pellets

Een pelletkachel, en dus ook de pelletketel, maakt gebruik van pellets om een ruimte of het hele huis te verwarmen. Deze kleine staafjes of korrels, gemaakt van samengeperst houtafval, zijn een zeer duurzaam alternatief voor het aardgas dat nu nog in veel huishoudens gebruikt wordt voor de verwarming. Doordat zij zijn gefabriceerd van snoeihout of zaagsel en ander resthout van bijvoorbeeld houtfabrieken, hoeft er niets te worden gekapt voor de productie van de pellets. Bovendien is de CO2-uitstoot bijna nihil. Die uitstoot staat gelijk aan wat er vrijkomt wanneer een boom wegrot in het bos.

Waarom Bijvoet Energie

  • Vele betrouwbare merken
  • Uitgebreide kennis
  • Goede kwaliteit

Dealers

Natuurlijk is hout ook nog eens een stuk minder schaars dan gas. Hout kan makkelijk geproduceerd worden. Maar het duurzame aan het hele verhaal is natuurlijk dat dat voorlopig nog helemaal niet nodig is. Genoeg resthout voor de productie van pellets. Met een pelletkachel stookt u dus met heel natuurlijke grondstoffen: een echte biomassaketel/

Duurzame pellets

Een pelletketel is een biomassaketel die alle werkzaamheden van een reguliere CV-ketel overneemt. Wanneer dit niet nodig is, en u slechts van plan bent één bepaalde ruimte, of een paar kamers, met biomassa te verwarmen, is een pelletkachel misschien een beter idee. Anders dan voor een pelletketel is hiervoor niet zo heel veel ruimte nodig. Bovendien doet zo’n pelletkachel wat betreft uiterlijk niet onder voor een ouderwetse houtkachel. Hetzelfde warme sfeertje bereikt u met zo’n kachel op biomassa. Bovendien kan de pelletkachel vrij eenvoudig deels op de centrale verwarming worden aangesloten, zodat u wel in meerdere ruimtes van de warmte kan genieten.

Werking

De pelletkachel en -ketel werken in principe hetzelfde. De kurkdroge pellets worden verbrand en de warmte wordt vervolgens verspreid. In het geval van de biomassakatel met pellets verwarmen de vrijgekomen gassen het water in de cv-leidingen, waardoor de warmte door het huis verspreidt. Zo zit u er warmpjes bij, met dank aan een duurzame en milieuvriendelijke warmteoplossing.

Besparing en subsidie

Een pelletketel of -kachel met eventuele aansluiting op de centrale verwarming is dus een mooi voorbeeld van een duurzame biomassaketel. Die u ook nog eens besparing op de energiekosten oplevert: de grondstof, hout, is goedkoop, en het rendement tot 107%. Er gaat nauwelijks warmte verloren wanneer u pellets gebruikt om uw huis te verwarmen. Wel is een biomassaketel in de aanschaf vaak duurder dan een reguliere ketel. Maar deze investering heeft u zo weer terugverdiend. Daarnaast kunt u in veel gevallen rekenen op subsidie van de overheid.

Een biomassaketel van topkwaliteit

Bij Bijvoet Energie, erkend leverancier van duurzame warmteoplossingen van topmerken als ÖkoFEN, BlueBurn en Wodtke, kunt u zich laten adviseren over welk type biomassaketel het beste bij uw situatie past. Met jarenlange ervaring op het gebied van duurzame warmteoplossingen weten wij precies wat u nodig heeft. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op via tel. 0299 723040 of info@bijvoetenergie.nl.