CV Houtkachel

Met de stijgende energiekosten en de roep om duurzaamheid in het achterhoofd kiezen steeds meer mensen voor een CV houtkachel. Een goede keuze. De houtkachel is niet alleen een gezellige eyecatcher in de woonkamer, waar iedereen zich graag omheen schaart om te genieten van het warme, knisperende haardvuur, maar kan ook fungeren als de kern van de warmteproductie in huis. Een duurzame oplossing, die tevens zeer voordelig is in vergelijking met het stoken met een CV-ketel.

Hoe werkt een CV houtkachel?

De CV houtkachel wordt op een buffervat aangesloten, bij voorkeur een vat met stratificatie (warmtescheiding). Vanuit dit buffervat word de warmte de centrale verwarming ingebracht met een intelligente sturing. Anders dan een reguliere houtkachel verwarmt een CV houtkachel dus niet alleen de ruimte waarin deze geplaatst is, maar de hele woning. Dat doet de kachel met het hout dat in de haard gestookt wordt. Dat is mogelijk doordat een CV houtkachel, anders dan een reguliere haard, meer slagkracht heeft en op ook in tapwater kan voorzien. Met de installatie van een warmtewisselaar in het buffervat kunt u ervoor kiezen ook het water in badkamer en keuken te verwarmen met de haard. Voor welke kachel en met welke opties u ook kiest, stoken met een CV houtkachel is altijd stukken goedkoper dan het gebruik van een ouderwetse ketel.

Waarom Bijvoet Energie

  • Vele betrouwbare merken
  • Uitgebreide kennis
  • Goede kwaliteit

Dealers

Milievriendelijke CV houtkachel

Bovendien is het installeren van een CV houtkachel stukken beter voor het milieu. Niets geen gas, maar gewoon hout. De warmte van dat hout wordt ook nog eens optimaal benut doordat het door het hele huis verspreid wordt. Dat alles gebeurt terwijl u in, bijvoorbeeld, uw woonkamer geniet van de knisperende gezelligheid die zo’n haard biedt. Het is zelfs mogelijk de cv-ketel helemaal weg te doen. Dan moet echter wel altijd de haard branden. Doordat huizen de laatste jaren beter geïsoleerd worden heeft de CV houtkachel wel steeds minder warmte nodig om een woning op temperatuur te krijgen.

De beste keuze

Welke CV houtkachel de beste keuze voor u is, ligt aan een aantal factoren. De grootte van de woning en het aantal kamers, de door u gewenste brandstof en of u de kachel liefst binnen of buiten plaatst zijn zaken die de beste koop bepalen. De haarden kunnen tevens gecombineerd worden met hernieuwbare energiebronnen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen. In de zomer een mooie bron van energie, maar in de winter minder toereikend. De combinatie met een CV houtkachel kan in die tijden, met weinig zonuren, uitkomst bieden.

Meer informatie over de CV houtkachel

Bij Bijvoet Energie vindt u een ruim assortiment aan duurzame CV houtkachels. Ook voor reguliere houtkachels, pellethaarden en warmtepompen bent u bij ons aan het juiste adres. Neem voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.