Houtgestookte CV

Steeds hogere energierekeningen, verwoestende effecten op het milieu en oprakende voorraad: het aanwenden van fossiele brandstoffen voor het verwarmen van huizen en andersoortige panden kan niet eeuwig doorgaan. Dat begint tot een steeds groter deel van de Nederlandse bevolking door te dringen. Houtgestookte cv ketels en andere duurzame warmteoplossingen winnen daardoor aan populariteit. Bij Bijvoet Energie zijn wij daar blij mee. Niet alleen als leverancier van deze pelletkachels, -ketels en houtkachels, maar ook als voorvechters van een duurzame wereld.

Houtgestookte CV: de pelletkachel

Er zijn verschillende warmteoplossingen die hout als brandstof gebruiken. Een eerste optie op het gebied van houtgestookte CV is bijvoorbeeld een pelletkachel. Deze kachel, die heel makkelijk op de CV kan worden aangesloten, verwarmt met behulp van houtpellets: samengeperste staafjes afvalhout. Een duurzame brandstof, aangezien dit hout restafval is uit bijvoorbeeld een houtzagerij of gemaakt van snoeihout. Zo gaat er niets verloren. Met de CO2-uitstoot zit het ook zeker wel snor: deze is haast neutraal. Er komt evenveel CO2 vrij als bij een verrottende boom in het bos. Doordat bomen ook nog eens de grondstof vormen voor pellets is de cirkel mooi rond.

Pelletketel

Een pelletkachel lijkt in veel gevallen op de ouderwetse houtkachel. Hoewel deze vrij eenvoudig kan worden aangesloten op de centrale verwarming, is de kachel net niet in staat de volledige functie van de CV-ketel over te nemen. Een pelletketel is wel een volwaardige vervanging voor een gasgestookte ketel. Met een pelletketel, ook wel een pellet CV ketel genoemd, verwarm je met dezelfde duurzame techniek en milieuvriendelijke grondstof de hele woning, zonder moeite. De ontbranding werkt voor beide warmteoplossingen hetzelfde.

Waarom Bijvoet Energie

  • Vele betrouwbare merken
  • Uitgebreide kennis
  • Goede kwaliteit

Dealers

Hoog rendement

Stoken op hout betekent stoken met hoog rendement. Pellets bijvoorbeeld, halen vaak ruim 90 procent. Dat betekent dat er nauwelijks warmte verloren gaat. In vergelijking met de relatief goedkope grondstof, ten opzichte van bijvoorbeeld aardgas, kan dit een flinke besparing op de energiekosten betekenen. Het installeren van een houtgestookte CV oplossing is misschien een investering, maar deze kosten zijn naar alle waarschijnlijkheid gauw terugverdiend. Bovendien zijn er vanuit de overheid subsidieregelingen die het installeren van een duurzame warmteoplossing een stuk aantrekkelijker maken.

Geavanceerde techniek

De reden dat de installatiekosten van houtgestookte CV wat hoger ligt, is vooral de techniek in de ketel of kachel. Alles werkt automatisch en kan met één druk op de knop of een paar simpele drukken op het display geregeld worden. Het is dus wat duurder, maar werkt ook heel gemakkelijk.

Houtgestookte CV oplossingen bij Bijvoet Energie

Om er zeker van te zijn dat de houtgestookte CV die u aanschaft van goede kwaliteit is, en om het maximale uit deze warmteoplossing te halen, is het zaak u door een betrouwbare leverancier te laten adviseren. Zoals Bijvoet Energie, erkend leverancier van topmerken als ÖkoFEN en Wodtke. Verder vindt u ook duurzame ketels van Blueburn pelletketels in ons assortiment, evenals Austria Email buffervaten en tapwaterboilers, BRV pompsystemen en Allg Silotec pelletopslag oplossingen. Het is maar net waar u naar op zoek bent en waar de ruimte voor is. Voor een pelletkachel hoeft u bijvoorbeeld niet heel veel plek te hebben, maar een ketelinstallatie vraagt meer ruimte. Neem voor meer informatie contact met ons op via tel. 0299 723040 of info@bijvoetenergie.nl.