content-header

BlueBurn pelletketels

Bent u op zoek naar een betrouwbare en tevens betaalbare pelletketel? Dan bent u bij Bijvoet Energie aan het juiste adres. Hier bestelt u BlueBurn pelletketels die u wel heel eenvoudig kunt bedienen. Daarnaast kunt u deze erg makkelijk onderhouden. Benieuwd wat de andere voordelen zijn van dit type pelletketel en wilt u weten hoe de ketel werkt? We leggen het graag aan u uit.

Werking BlueBurn pelletketels

Allereerst is het handig om te weten hoe de BlueBurn pelletketels werken. Pellets voeden de primaire verbranding van onder uit, zonder de verbranding te verstoren. Door de verbranding ontstaan er houtgassen. Deze stijgen in de roestvaststalen secondaire verbrandingskamer. Hier wordt bijkomende lucht toegevoegd. Het mengsel van gas en lucht brandt met een temperatuur van 800°C. Eigenlijk is een BlueBurn pelletketel een modulerende gasbrander die gebruikmaakt van houtgas. De hete gassen recirculeren rond de verbrandingskamer en eindigen in een tertiaire verbranding. De warme gassen gaan dan door de warmtewisselaar waarbij ze de energie afgeven aan het water in de ketel.

De BlueBurn pelletketel is te verkrijgen in het volgende vermogen:
- BlueBurn 5 tot 16 kW met automatische reiniging € 7.138,- inclusief btw.
- BlueBurn 6 tot 20 kW met automatische reiniging € 7.259,- inclusief btw.
- BlueBurn 8 tot 25 kW met automatische reiniging € 8.348.- inclusief btw.
- BlueBurn 10 tot 32 kW met automatische reiniging € 8.469,- inclusief btw.

Voordelen pelletketels

De BlueBurn pelletketels staan bekend om de Oostenrijkse topklasse voor een betaalbare prijs. De BlueBurn pelletketel gebruikt het zeer betrouwbare binnenwerk van de ÖkoFen pellematic pelletketels, met een vereenvoudigde buitenkant. Daarbij geldt dat er bij deze ketel minder opties en uitgeklede mogelijkheden zijn, maar dit is juist voor de Nederlandse markt een schot in de roos. De BlueBurn pelletketels hebben nog meer voordelen. Deze zijn als volgt:

 • Het een hercirculatie brander is;
 • Het eenvoudig te bedienen is;
 • Je uit kunt gaan van een optimaal rendement;
 • Een automatische ontsteking;
 • Een optimalisatie van de verbranding door temperatuur- en onderdrukmeting;
 • Gemakkelijk onderhoud en reiniging
 • Geïntegreerde pelletopslag
 • 16kW, 20kW, 25kW of 32kW
 • Aslade legen na 800 kg à 1000 kg pellets.
  (20kW = 3 x per jaar, 32kW = 5 x per jaar)
header_blueburn 3

Waarom BlueBurn?

 • Betaalbaar
 • 100% Oostenrijkse ketel
 • Eenvoudige bediening
 • Optimaal rendement
 • Automatische ontsteking

Dealers

Verwarmingsregeling

Let erop dat de BlueBurn ketel eventueel kan uitgebreid worden met een weersafhankelijke sturing: de Heatronic 2. Met deze regeling kan de temperatuur in de ruimtes en het warm water geregeld worden. De Heatronic 2 wordt geleverd met alle nodige sondes. Het apparaat is eenvoudig in te stellen en het is erg gebruiksvriendelijk. Kortom: een echte aanvulling op uw BlueBurn pelletketel.

Offerte aanvragen?

Bent u ook geïnteresseerd in het aanschaffen van een BlueBurn pelletketel? En wilt u graag weten met welke kosten u rekening moet houden? Dan raden we u aan om een offerte aan te vragen via onze website. Vul uw gegevens in en u ontvangt zo spoedig mogelijk meer informatie over het product en de kosten hiervan. Zo weet u nog op korte termijn waar u aan toe bent.

Vragen over BlueBurn pelletketels?

Heeft u nog een vraag over de BlueBurn pelletketels? Vul dan ons contactformulier in op onze website of neem contact met ons op via de telefoon. Onze specialisten nemen uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling, zodat u snel alle nodige informatie heeft over de BlueBurn pelletketel waardoor u nog op korte termijn een aankoop kunt verrichten.

blueburn_15

Blueburn Pelletketel

Voor meer informatie, algemene brochure en prijslijst klik hier.