RVO subsidie isolatie

Onterecht wordt gedacht dat het overstappen naar duurzamere oplossingen in het huishouden vraagt om een flinke investering, zonder dat het iets oplevert. Dat is zeker niet het geval. Naast het meewerken aan de creatie van een duurzame, leefbare omgeving en de aanzienlijke besparingen op de stookkosten kunnen particulieren die een energiebesparende investering doen een deel van die kosten terugvorderen via de overheid. Hoewel de RVO subsidie voor isolatie niet langer geldt voor particulieren, kunnen Verenigingen van Eigenaren deze nog wel aanvragen. Bewoners van appartementen kunnen dus in overleg nog wel kijken wat er mogelijk is betreft de RVO subsidie isolatie.

Isolatie die in aanmerking komt voor RVO subsidie isolatie

Wie wel in aanmerking komt voor de RVO subsidie isolatie kan verschillende manieren aanwenden om in de winter de warmte binnen te houden, en de koude buiten om er zo voor te zorgen dat de centrale verwarming niet zo hard hoeft te werken.. Een makkelijke manier is spouwmuurisolatie, die relatief vaak voorkomt. Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnen- en een buitenmuur. Door deze ruimte op te vullen met isolatiemateriaal zorgt u ervoor dat u in de winter lang niet zoveel hoeft te stoken.

Waarom Bijvoet Energie

  • Vele betrouwbare merken
  • Uitgebreide kennis
  • Goede kwaliteit

Dealers

Buitenmuur of aan de binnenkant

Ook het isoleren van de buitengevel is een goede manier om de warmte binnenshuis te houden. Door een dikke laag isolatie aan te brengen bespaar je zelfs meer energie dan met spouwmuurisolatie. Een fijne bijkomstigheid is dat het huis er ook direct beter uitziet met dit “jasje” aan: de muren krijgen een flinke opknapbeurt. Hoewel dit duurder is dan de spouwmuurwerkwijze, is de opbrengst dus ook groter. Wie geen spouw heeft, of een huis dat van de gemeente van buitenaf niet mag veranderen, kan zich wenden tot gevelisolatie aan de binnenkant. Bij deze werkwijze wordt een voorzetwand tegen de wanden van alle buitenmuren geplaatst. Naast regulier isolatiemateriaal en warmtereflecterende folie kan er ook gekozen worden voor kant- en klare panelen van hardschuim.

Meer mogelijkheden naast RVO subsidie isolatie

Met subsidie voor energiebesparende maatregelen wil de overheid bereiken dat de CO₂-uitstoot in Nederland aanzienlijk vermindert. De RVO subsidie isolatie is slechts een van de regelingen. Particulieren kunnen nog wel gebruik maken van de subsidieregelingen omtrent het inzetten van duurzame warmteoplossingen. Daarbij valt te denken aan pelletketels, zonneboilers, pelletkachels en warmtepompboilers. Al deze alternatieve voor de reguliere verwarming met behulp van een cv-ketel zorgen ervoor dat er flink minder aardgas nodig is. Een groot assortiment aan deze duurzame warmteoplossingen die in aanmerking komen voor de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) vindt u bij Bijvoet Energie.

Duurzame warmteoplossingen bij Bijvoet Energie

Bijvoet Energie is als importeur van duurzame warmte-installaties erg blij met de toenemende aandacht voor energiebesparende maatregelen. Een groot deel van de oplossingen die door de overheid worden aangedragen om op een milieubewuste manier om te springen met energievoorziening, hebben wij in huis. Omdat we dat zelf belangrijk vinden. Al sinds 2007 zetten wij ons in voor een duurzame leefomgeving. Niet alleen door warmte-oplossingen als pelletkachels, houtkachels , warmtepompen en pelletketels te importeren en installeren, maar ook met het bieden van scholing op het gebied van verwarming zonder gas. Wij werken daartoe samen met duurzame dealers uit heel Europa en deskundigen als Corné Martens, expert op het gebied van verwarming met hout, en Edwin Rosema, autoriteit op het gebied van pelletverwarming en cv-ketels.

Meer informatie over rvo subsidie isolatie

Heeft de informatie over de rvo subsidie isolatie u over de streep getrokken en heeft u ook plannen op het gebied van energiebesparende mogelijkheden? Of weet u het nog niet en bent u op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. Voor meer informatie over de specifieke subsidiemogelijkheden verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.