Subsidie energiebesparing

Vaak wordt gedacht dat het nemen van duurzame maatregelen heel veel geld kost. Hoewel het inderdaad vraagt om een investering, levert het ook heel veel op. Op het gebied van duurzaamheid en door een flinke besparing op de stookkosten. maar ook wegens de subsidie energiebesparing particulieren. Niet alleen helpt iedereen die bijvoorbeeld zonnepanelen plaatst, een pelletkachel voor cv installeert of een houtkachel voor de centrale verwarming aansluit mee aan een betere leefomgeving voor iedereen, er is ook subsidie voor alle particulieren die op deze manier aan energiebesparing doen.

Duurzame warmte-oplossingen dringen uitstoot CO₂ terug

De Nederlandse overheid heeft deze subsidieregeling op touw gezet om energiebesparing in bestaande woningen te stimuleren. Het plan is om het gebruik van aardgas fors te verminderen. Om dat te bereiken moeten huishoudens minder gas gebruiken, door deze fossiele warmtebron te vervangen door duurzame warmte. Zo wordt energie bespaard en dringt de CO₂-uitstoot terug. Iets dat wegens onder meer de aardbevingen door gaswinning in Groningen hoog op de politieke agenda is komen te staan. De subsidie energiebesparing houdt in dat particulieren en Verenigingen van Eigenaren een deel van hun duurzame investering via de overheid terug kunnen vorderen. Daar is sinds een aantal jaren een potje voor. Naast de subsidie voor energiebesparing is die ook bedoeld voor gunstige leningen om energiebesparende maatregelen te financieren. De subsidie en de lening zijn te combineren.

Waarom Bijvoet Energie

  • Vele betrouwbare merken
  • Uitgebreide kennis
  • Goede kwaliteit

Dealers

Subsidie energiebesparing particulieren

Specifiek is er de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Deze regeling zorgt ervoor dat iedereen die in een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel investeert om zo het gebruik van gas terug te dringen een tegemoetkoming krijgt van de overheid. Kortom: kleinschalige installaties voor de productie van hernieuwbare warmte. De subsidie energiebesparing particulieren is begin 2016 in het leven geroepen, en in 2018 is er 100 miljoen euro voor de regeling vrijgemaakt. De bekendheid van de subsidie neemt steeds verder toe.

Duurzame warmteoplossingen bij Bijvoet Energie

Bijvoet Energie is als importeur van duurzame warmte-installaties erg blij met de toenemende aandacht voor energiebesparende maatregelen. Een groot deel van de oplossingen die door de overheid worden aangedragen om op een milieubewuste manier om te springen met energievoorziening, hebben wij in huis. Omdat we dat zelf belangrijk vinden. Al sinds 2007 zetten wij ons in voor een duurzame leefomgeving. Niet alleen door warmte-oplossingen als pelletkachels, houtkachels en warmtepompen te importeren en installeren, maar ook met het bieden van scholing op het gebied van verwarming zonder gas. Wij werken daartoe samen met duurzame dealers uit heel Europa en deskundigen als Corné Martens, expert op het gebied van verwarming met hout, en Edwin Rosema, autoriteit op het gebied van pelletverwarming en cv-ketels.

Subsidie energiebesparing doorslaggevend? Meer informatie

Heeft de subsidie energiebesparing u over de streep getrokken en is de knoop doorgehakt betreft de warmteoplossing die het best bij u past? Of weet u het nog niet en bent u op zoek naar meer informatie? Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder. Voor meer informatie over de specifieke subsidiemogelijkheden verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.